Dit is hoe je meer liefde in je hart kunt gaan voelen

Hoe kun jij meer liefde in je hart gaan voelen? 

Je voelt dat je niet volledig en onvoorwaardelijk lief hebt. Alsof er een denkbeeldig laagje erom heen zit of zelfs voor jouw gevoel een dikke muur. Mogelijk voel je ook dat er niemand van je houdt en heb je veel liefde, aandacht, erkenning en waardering nodig om je goed en gelukkig te voelen. Je houdt je hart gesloten, want dan voel je geen pijn of zo min mogelijk. In dit artikel lees je waardoor dit kan zijn ontstaan, wat je kunt doen om je hart meer open te gaan stellen om liefde en (zelf) compassie te voelen en wat dat jou oplevert.

Deze factoren kunnen zijn van invloed zijn waarom jij niet veel liefde voelt; 

 

 1. Traumatische ervaringen: Als je in het verleden traumatische ervaringen hebt gehad, zoals emotioneel misbruik, verlies van dierbaren, of andere pijnlijke gebeurtenissen, kan dit je vermogen om liefde te voelen beïnvloeden.
 2. Zelfbeeld en zelfliefde: Een laag zelfbeeld kan het moeilijk maken om liefde voor jezelf te voelen en dit kan van invloed zijn op je vermogen om liefde te geven en te ontvangen.
 3. Gebrek aan verbinding met anderen: Isolatie en een gebrek aan diepe verbindingen met anderen kunnen leiden tot gevoelens van eenzaamheid en een tekort aan liefde.
 4. Onderdrukte emoties: Onderdrukking van emoties, vooral negatieve emoties zoals woede of verdriet, kan het vermogen om positieve emoties zoals liefde te ervaren belemmeren.
 5. Onopgeloste interne conflicten: Onopgeloste innerlijke conflicten, zoals schuldgevoelens, schaamte of wrok, kunnen een negatieve invloed hebben op je emotionele welzijn en het vermogen om liefde te voelen.
 6. Depressie of angst: Psychische gezondheidsproblemen zoals depressie of angst kunnen de emotionele ervaringen beïnvloeden en het moeilijk maken om positieve emoties zoals liefde te voelen.
 7. Gebrek aan zelfcompassie: Het ontbreken van zelfcompassie kan ervoor zorgen dat je streng bent voor jezelf en het moeilijk vinden om liefde te voelen, zowel voor jezelf als voor anderen.
 8. Onverwerkte pijn uit het verleden: Onopgeloste pijn uit het verleden kan je hart sluiten voor nieuwe liefdevolle ervaringen. Het kan moeilijk zijn om vooruit te kijken als je nog steeds vastzit in oude wonden.

 

Je wilt meer liefde in je hart voelen, maar hoe breek je dan die ‘muur’ af?  

Uiteraard is dat een persoonlijk proces, maar enkele voorbeelden om je hart te openen ga ik met je delen. Loslaten op alle holistische niveaus is van belang, zie mijn blog over loslaten om daar meer over te lezen.

 

 1. Zelfcompassie: Leer vriendelijk te zijn voor jezelf, accepteer jezelf met al je fouten en tekortkomingen. Zelfcompassie legt de basis voor het voelen en geven van liefde.
 2. Verwerk emotionele pijn: Ga aan de slag met onopgeloste pijn uit het verleden. Dit kan inhouden dat je professionele hulp zoekt, zoals therapie, om te werken aan het helen van oude wonden.
 3. Omring jezelf met liefdevolle mensen: Breng tijd door met mensen die positief, ondersteunend en liefdevol zijn. Hun energie kan je inspireren en helpen om liefde te ervaren.
 4. Dankbaarheid: Richt je aandacht op de positieve aspecten van je leven. Maak een dagelijkse gewoonte van het benoemen van dingen waar je dankbaar voor bent.
 5. Doe vriendelijke daden: Handel vriendelijk en behulpzaam naar anderen. Kleine vriendelijke daden kunnen een positieve impact hebben op zowel jou als de mensen om je heen.
 6. Leer vergeven: Vergeving, zowel voor jezelf als voor anderen, is een krachtig middel om het hart te openen voor liefde. Het betekent niet goedkeuren wat er is gebeurd, maar loslaten om vrede te vinden.
 7. Mindfulness en meditatie: Door regelmatig te mediteren en mindful te zijn, kun je je bewustzijn vergroten en een diepere verbinding met jezelf en anderen ervaren.
 8. Natuur. De natuur kan helend zijn en je helpen om verbondenheid en liefde te voelen. Maak wandelingen, observeer wat je ziet en adem diep.
 9. Leer van liefdevolle rolmodellen: Identificeer mensen in je leven of de samenleving die liefde belichamen. Leer van hun voorbeeld en probeer hun positieve eigenschappen te integreren.
 10. Wees dankbaar voor liefdevolle momenten: Erken en waardeer momenten van liefde wanneer ze zich voordoen. Dit kan kleine gebaren, vriendelijke woorden of diepgaande relaties omvatten.
 11. Hartverbinding. Ervaar geluk in verbindingen met anderen en maak echt de verbinding met jezelf door bijvoorbeeld meer te gaan communiceren met je hart. Lees ook mijn blog van hoofd naar hart.
 12. Schrijf positieve affirmaties: Schrijf positieve affirmaties gericht op liefde en herhaal ze regelmatig. Deze kunnen helpen bij het herschrijven van beperkende overtuigingen.

 

Enkele affirmaties om je hart te helen en meer (zelf) compassie te ontwikkelen;

 1. Mijn hart straalt liefde uit naar mezelf en anderen.
 2. Ik ben waardig van onvoorwaardelijke liefde.
 3. Ik omarm liefde als de kracht die mij verbindt met anderen.
 4. Liefde stroomt overvloedig door mijn hart en leven.
 5. Ik verwelkom liefdevolle energie in elke cel van mijn wezen.
 6. Mijn hart is een bron van compassie en vriendelijkheid.
 7. Ik geef mezelf toestemming om liefde te ontvangen en te koesteren.
 8. Mijn hart opent zich voor de overvloedige stroom van liefde in het universum.
 9. Ik ben een magneet voor positieve en liefdevolle relaties.
 10. Ik ben dankbaar voor de liefde die ik ontvang en de liefde die ik geef.
 11. Mijn hart is een veilige plek vol liefde en acceptatie.
 12. Ik ben in harmonie met de liefdevolle energie van het universum.
 13. Liefde is mijn kompas, en ik volg het met vertrouwen.
 14. Ik koester de liefdevolle verbindingen in mijn leven.
 15. Elke hartslag herinnert me aan de kracht van liefde.

 

Daarnaast kun je ook de dōTERRA olie geranium aanschaffen. Dit vind je bij mijn online aanbod en dan door naar de webshop. Dit is een prachtige olie dat jou ondersteunt in je proces om meer verbinding te maken met je hart en meer liefde te voelen.

 

Dit is wat het je oplevert om je hart te openen om meer liefde te voelen; 

Als jij je hart gaat open stellen ga je zoveel liefde voelen dat jij je nu nog niet kunt voorstellen hoe fijn dat voelt. Zo mooi, zo warm, zo fijn. Je komt in een hogere energie terecht en een hoger bewustzijn. Daardoor ga je nog meer liefde aantrekken van een partner, familie, soulvrienden en andere mensen die een rol gaan betekenen in jouw leven.

Het kan echt heel erg uitdagend zijn om je hart te openen, je kwetsbaar durven op te stellen om volledige liefde te voelen. Als je liever persoonlijk advies inwint of even wilt sparren hoe ik je kan helpen dan kun je onderstaande knop gebruiken om een coach gesprek van 30 minuten in te plannen. Mag je helemaal gratis gebruik van maken en daar verwacht ik niks voor terug, dat is compassie en ik help je graag om weer een stap naar jouw geluk te zetten.

 

 

Meer blogs

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.