Hoe versterk je jouw intuïtie?

Hoe versterk je jouw intuïtiegevoel? 

Je kunt voor deze vraag het hele internet afzoeken en je krijgt absoluut goede resultaten. Wel vind ik dat dit echt om praktijkervaring gaat en jij je bewustzijn hebt te vergroten, volledig bezig te zijn met jouw binnenwereld en je aandacht volledig te storten op innerlijk werk om echt te gaan voelen en ervaren dat JIJ zelf je intuïtie BENT. In dit artikel gaat het dus enerzijds over hoe jij je bewustzijn kunt vergroten, je authentieke Zelf dus hebt te ontdekken en tevens manieren leert om je intuïtiegevoel te versterken.

Deze factoren kunnen zijn van invloed om jouw intuïtiegevoel te versterken; 

  1. Bewustzijn vergroten: ga ontdekken wie jij bent in de kern, onder de laagjes, (mini) trauma’s, maskers en conditioneringen.
  2. Hartverbinding: je hebt echt verbinding met jezelf te maken om jezelf te horen. Vanuit hart en ziel en dus te communiceren met je Hoger Zelf. Dat is je intuïtie en dat is jouw beste raadgever, want dit BEN jij.
  3. Oefenen met anderen: maak verbinding door contact te maken met de ogen van iemand anders. Kijk diep in iemand ogen en noteer welke gevoelens, woorden, beelden jij binnenkrijgt. Dit hoeft niet logisch te zijn, je ontvangt wat er binnenkomt en dit kun je bespreken met de ander en kijk wat hierdoor ontstaat bij de ander. Eigenlijk is je intuïtiegevoel een manier van channelen. Het ontvangen van berichten. Daar mag je op vertrouwen, dit zijn gedachten ten goede voor jou!
  4. Natuur: ga de natuur in en focus je op mindfulness, zoals heel bewust naar geluiden kijken, je hoofd uitschakelen en gewoon bewust genieten van je route.
  5. Heling: ga laagjes afpellen, ga triggers aankijken en pas daarbij regressie toe om het verleden los te laten en laat je ondersteunen door externe activiteiten om trauma release te doen. Zie mijn blog over heling.
  6. Stilte: zoek de stilte op. Laat gewoon binnenkomen wat er komt en maak notities wat je opmerkt. Wat hoor je in de stilte?

 

Je wilt je intuïtiegevoel versterken, maar je durft er nog niet op te vertrouwen.   

Uiteraard is dat een persoonlijk proces, maar door bovenstaande suggesties ga je dit versterken. Wel is het natuurlijk ook van belang dat je LEF toont. Ga eens luisteren naar wat je ingefluisterd wordt. Ga wel opvolgen wat je gevoel je ingeeft. Als jouw gevoel zegt dat je niet meer met die vriendin om wil gaan dan heb je daar dus knopen door te hakken. Je angst zit je vaak in de weg om je intuïtiegevoel op te volgen, dus werk aan je affirmaties om je angst te overwinnen.

 

Welke hulp kun jij inzetten om je intuïtiegevoel te versterken?

Ik heb een gratis bingo voor je opgezet. Dit vind je onder mijn gratis aanbod. Een challenge om in 22 dagen je bewustzijn te vergroten. Waar je leert hoe jij je Authentieke Zelf meer gaat ontdekken en dus ook je intuïtiegevoel gaat versterken. Op een ludieke manier opgezet, maar het zet je ook in de juiste actiestand om echt te gaan doorpakken na de challenge in plaats van steeds te kiezen voor Netflix of je telefoon.

 

Dit is wat het je oplevert om je hart te openen om meer liefde te voelen; 

Als jij je hart gaat open stellen ga je zoveel liefde voelen dat jij je nu nog niet kunt voorstellen hoe fijn dat voelt. Zo mooi, zo warm, zo fijn. Je komt in een hogere energie terecht en een hoger bewustzijn. Daardoor ga je nog meer liefde aantrekken van een partner, familie, soulvrienden en andere mensen die een rol gaan betekenen in jouw leven.

Het kan echt heel erg uitdagend zijn om je hart te openen, je kwetsbaar durven op te stellen om volledige liefde te voelen. Als je liever persoonlijk advies inwint of even wilt sparren hoe ik je kan helpen dan kun je onderstaande knop gebruiken om een coach gesprek van 30 minuten in te plannen. Mag je helemaal gratis gebruik van maken en daar verwacht ik niks voor terug, dat is compassie en ik help je graag om weer een stap naar jouw geluk te zetten.

 

Heb jij al van alle geprobeerd om je intuïtiegevoel te versterken?

Is je geduld op en wil je veel meer over jezelf ontdekken om écht intens geluk te kunnen ervaren? Wil je echt meer vanuit hart en ziel te gaan leven in plaats van je steeds te laten leiden door je ego en daardoor steeds lage/negatieve energie te ervaren? Wil je nou echt eens doorpakken om echt te gaan genieten van je dagen vanuit het hier en nu? Uiteraard ben je dan ook van harte welkom om een gratis 30 minuten call bij mij in te plannen. Hierin bespreken wij jouw volgende stap. Dit gesprek is volledig gratis en daar verwacht ik niks voor terug.

 

Meer blogs

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.