Hoe word je gelukkiger?

Hoe word je gelukkiger? 

Om je van een concreet antwoord te voorzien en je verder te helpen om gelukkig te zijn en je mooiste leven te creëren heb ik meer informatie nodig. Wel kan ik uit eigen ervaring met je delen hoe ik het zelf aangepakt heb om van ongelukkig naar gelukkig te komen.  Ik was vaak gefrustreerd, niets liep zoals ik het wilde. Ik was vaak teleurgesteld in vriendinnen en mijn man. Mijn werk vond ik vaak ook frustrerend, alles koste mij teveel energie. Ik was vaak verdrietig en in bepaalde periodes vroeg ik mij werkelijk waar af waar het leven voor bedoeld was. Ik snapte er niks van. Ik voelde geen zingeving, ik voelde geen voldoening. Het leek altijd maar moeilijk te gaan bij mij. Ik zette wel altijd mijn schouders eronder en ging gewoon maar door, al voelde dat soms als overleven. Ik ervaarde veel fysieke klachten. In mijn relaties was ik soms een pleaser, dat vond ik toen niet maar achteraf is mij duidelijk geworden dat ik te vaak anderen blij wilde maken en niet duidelijk mijn grenzen aangaf. In dit artikel deel ik enkele tips met je hoe ik echt intens gelukkig geworden ben, hoe ik veel meer vanuit mijn hart en ziel ben gaan leven waardoor ik innerlijke rust, overgave en liefde voel.

Bewezen aspecten waar je gelukkiger van wordt; 

 1. Mindset. Je hebt jezelf nieuwe gedachten en overtuigingen te gunnen. Door positieve gedachten verandert echt je humeur.
 2. Zorg voor positieve relaties. Onderhoud relaties, spreek duidelijk uit wat je voelt en ervaart en vraag jezelf ook af of dit echt de mensen zijn waar jij blij van wordt. Durf afstand of afscheid te nemen als jij voelt dat jij daar beter van wordt.
 3. Lichamelijke gezondheid: Een gezonde levensstijl, met inbegrip van regelmatige lichaamsbeweging, evenwichtige voeding en voldoende slaap, kan aanzienlijk bijdragen aan je gevoel van welzijn
 4. Focus je elke dag op dankbaarheid: Sta elke ochtend en elke avond stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Het uiten vergroot je geluksgevoel en het laat je vooral zien wat je allemaal al hebt in plaats van wat je niet hebt.
 5. Stel realistische doelen: Zet haalbare doelen voor jezelf en werk eraan. Intentioneel iets nastreven werkt bevorderend. Zo ging ik elke dag met mijn daily routine (zie online aanbod) aan de slag en dat leverde een gevoel van voldoening en tevredenheid op.
 6. Innerlijke rust: Leer effectieve stressmanagementtechnieken, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of mindfulness, om innerlijke rust te bevorderen.
 7. Doe dingen waar je van houdt: Besteed tijd aan activiteiten en hobby’s die je plezier en voldoening geven. Geniet van je passies.
 8. Leer zelfcompassie: Wees vriendelijk voor jezelf en accepteer jezelf, inclusief je fouten en tekortkomingen. Zelfcompassie is echt mega belangrijk!
 9. Leef in het moment: Probeer meer in het hier en nu te leven in plaats van je zorgen te maken over het verleden of de toekomst. Mindfulness kan je helpen bewuster te zijn van het moment of affirmaties maken m.b.t. overgave en vertrouwen.
 10. Help anderen: Doe elke dag iets liefs voor iemand zonder er iets voor terug te verwachten. Dat geeft je voldoening en geluksgevoel en het komt ook zeker terug jouw kant op.
 11. Investeer in persoonlijke groei: Blijf leren en jezelf ontwikkelen. Het behalen van nieuwe vaardigheden en kennis kan je zelfvertrouwen vergroten.
 12. Minimaliseer negativiteit: welke negatieve factoren zijn er nog in je leven? Overweeg hoe je ze kunt verminderen of vermijden.

Wat kan je dan precies doen om gelukkiger te worden? 

Hierboven heb ik een aantal algemene voorbeelden aangehaald dat mij enorm heeft geholpen. Wel heb ik ook mensen om mij heen verzameld die mij ook hielpen, want ik geloof er heilig in dat het leven echt bedoelt is om samen te werken in plaats van alleen. Vroeger deed ik alles alleen, ik huilde alleen, ik regelede alles alleen, ik liet mij niet coachen of ik vroeg ook nooit hulp aan vriendinnen of familie. Dat was één van de grootste ‘fouten’ die ik gemaakt heb in het leven. Ik weet nu dat de beste investeringen die ik kon maken was om geld uit te geven aan coaching en persoonlijke ontwikkeling. Het belangrijkste is om aan je mindset te werken, je hebt jezelf een nieuw verhaal in je hoofd te gunnen. Daarnaast heb ik veel aan heling gedaan om mijn emotionele lichaam ook te verlossen van mijn opgeslagen trauma’s. Ik heb ook cacao, truffel en Ayahuasca ceremonies bijgewoond naast breathwork en klankschalensessies.

Wat wil jij ECHT om nóg gelukkiger te worden? 

Durf groot te dromen. Jij hebt de regie over je gedachten en over je leven. Jij hebt alles al in je om dat te gaan realiseren, je weet alleen nog niet hoe. Je hebt wel te starten. Stap voor stap. Om je op weg te helpen heb ik een kick-off werkboek voor je ontwikkeld om je dagelijkse structuur daarin te gaan vinden inclusief vele oefeningen en tips. Dit is een start om jouw mindset te resetten en er staan ook veel tips in om te helen op alle holistische niveaus om je (mini) trauma wonden op te lossen om naar jouw mooiste leven toe te werken.

Klik op onderstaande foto om meer te lezen over mijn kick-off werkboek.

 


Meer blogs

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.