Ontdek hoe je jouw bewustzijn vergroot om je gelukkiger te voelen

Ontdek hoe je jouw bewustzijn vergroot om je gelukkiger te voelen  

Leven vanuit een hoger bewustzijn geeft je zoveel rust, liefde, kracht en positiviteit. Ik geloof erin dat dit de manier is om je intens gelukkig te voelen en daarmee bedoel ik dan het leven vanuit een staat van ZIJN. Gewoon zijn. In het hier en nu, vanuit je ware zelf. Voor mij gaat bewustzijn in eerste instantie over het vermogen om jezelf, gedachten, gevoelens en ervaringen te begrijpen en te ervaren. Dit gaat over kunnen aanschouwen en zien wat er zich afspeelt in jouw binnenwereld en situaties die op jouw pad komen. Als tweede gaat het ook over een staat van ‘wakker’ zijn en vanuit een spiritueel oogpunt een staat van verlichting, waarbij je volledig bewust bent van je aard en verbondenheid van alles in het universum. Door een ruimer bewustzijn te ontwikkelen kun je keuzes maken op basis van deze bewustwording en om te reflecteren op je acties en ervaringen. In dit artikel deel ik nog uitbereider met je wat het vergroten van je bewustzijn je precies oplevert, welke stappen je kunt zetten en ik reik je tips aan om daarmee aan de slag te gaan. De voorbeelden die ik met je ga delen hebben betrekking op zowel persoonlijk als spiritueel vlak. 

 

Wat levert een groter bewustzijn je precies op? Ik deel enkele voorbeelden met je; 

 1. Je ware zelf leren kennen: Een groter bewustzijn stelt je in staat om dieper in jezelf te kijken, je eigen gedachten, emoties, motivaties en gedragspatronen te begrijpen. Dit kan leiden tot een grotere zelfacceptatie en zelfliefde.
 2. Verbeterde relaties: Door bewust te zijn van je eigen emoties en gedrag, kun je ook beter begrijpen hoe je interactie hebt met anderen. Dit kan leiden tot meer empathie, compassie en effectievere communicatie in je relaties.
 3. Verminderde stress en angst: Bewustzijn stelt je in staat om meer in het moment te leven en minder bezorgd te zijn over de toekomst of te piekeren over het verleden. Dit kan leiden tot een verminderd gevoel van stress en angst.
 4. Verbeterde besluitvorming: Een groter bewustzijn stelt je in staat om bewustere keuzes te maken die in lijn zijn met je waarden, doelen en behoeften. Dit kan leiden tot meer voldoening en vervulling in je leven.
 5. Spirituele groei: Op een dieper niveau kan een groter bewustzijn leiden tot spirituele groei en een gevoel van verbondenheid met iets groters dan jezelf. Dit kan leiden tot een dieper gevoel van doel en betekenis in het leven.

 

Kortom, een groot bewustzijn kan leiden tot een tevreden en zinvol leven. Je voelt je kalm, in overgave, vertrouwen en liefde. Ook wordt dit vaak als interessant bevonden, er groeit een nieuwsgierigheid naar wat het leven allemaal te bieden heeft. Je gaat opmerken dat je gedachten voor jouw resultaten zorgen en daarmee dus ook precies het leven voor jezelf kunt creëren waar jij naar verlangt.

 

Hoe kan ik mijn bewustzijn vergroten?  

Laat ik voorop stellen dat dit geen quick fix is., Het kost tijd, inspanning en nieuwsgierigheid. Je kunt zelfstandig aardig ver komen, alleen kun je vaak niet alleen je paradigma’s ombuigen en vervangen met sterkere overtuigingen. Daar heb je nieuw inzichten voor nodig, aangezien jouw gedrag voor 95% onbewust wordt aangestuurd. Ik deel enkele tips met je die consistent toegepast dienen te worden en dat is precies de reden dat ik altijd adviseer om een dagelijkse routine voor jezelf te ontwikkelen. Hierdoor richt jij je aandacht op jouw groei en positiviteit en vanuit deze bereidwilligheid en focus maak je flinke stappen en ga jij dit opmerken in je resultaten.

 

 1. Mindfulness meditatie: Dit is een van de meest effectieve manieren om je bewustzijn te vergroten. Door regelmatig te mediteren, leer je om in het moment te leven, je gedachten te observeren en je bewust te worden van je innerlijke ervaringen.
 2. Zelfreflectie: Neem elke dag de tijd om te reflecteren op je gedachten, emoties, overtuigingen en gedragingen. Stel jezelf vragen zoals: Wat is de reden dat ik zo reageer? Wat zijn mijn diepste verlangens en angsten? Wat voel ik precies?
 3. Leer nieuwe dingen: Door je kennis en vaardigheden uit te breiden, vergroot je je bewustzijn. Lees boeken, volg cursussen, luister naar podcasts en praat met mensen die al precies bereikt hebben wat jij ook verlangt.
 4. Stel open vragen: Wees nieuwsgierig en open-minded. Stel vragen aan jezelf en anderen en wees bereid om verschillende standpunten te overwegen. Dit kan je helpen om nieuwe inzichten te krijgen en je bewustzijn te vergroten.
 5. Ervaar nieuwe dingen: Stap uit je comfortzone en probeer nieuwe activiteiten en ervaringen uit. Dit kan je helpen om nieuwe perspectieven te ontdekken, te groeien en dus ook om je bewustzijn te verruimen.
 6. Kies voor compassie: Wees vriendelijk en begripvol voor jezelf en anderen. Door meer compassie te ontwikkelen ontstaat er een dieper begrip voor al onze menselijke ervaringen en je verhoogt jouw staat van zijn naar liefde. Vaak lukt dit pas écht goed als je eerst meer zelfcompassie hebt ontwikkeld.
 7. Blijf leren en groeien: Bewustzijn is een continu proces van groei en ontwikkeling. Blijf jezelf uitdagen, blijf leren, wees geduldig en blijf openstaan voor nieuwe ervaringen en inzichten.

 

Als je het lastig vindt om zelfstandig deze routine te ontwikkelen, omdat je merkt dat er een gebrek aan discipline is bij je en dus mogelijk ook snel terugvalt in oude patronen, dan ben ik er voor je om je te begeleiden. Wil je eerst nog zelfstandig aan de slag en toch wat hulp aannemen dan mag je een gratis inzichten gesprek inplannen van 30 minuten. Ik reik je graag nieuwe inzichten en stappen aan naar jouw geluk. Je bent welkom om dit in te plannen, dus maak er gerust gebruik van.

 

Tips/oefeningen om mee aan de slag te gaan in de praktijk om je bewustzijn te vergroten;  

 1. Mindfulness meditatie: Ga zitten in een comfortabele houding, sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling. Observeer je ademhaling zonder oordeel en stoor je niet aan gedachten die voorbijkomen. Laat maar gewoon gebeuren. Doe dit tijdens je ochtend opstart voor 5-10 minuten, bouw het langzaam op naar mogelijk 2 of 3 keer per dag als dat haalbaar is voor je. Ik adviseer altijd in stilte, alleen als je nog niet gewend bent om te mediteren dan is een geleide meditatie ook goed om mee te beginnen.
 2. Bewuste ademhaling: Neem af en toe gedurende de dag een paar minuten de tijd om bewust te ademen. Richt je aandacht op je ademhaling terwijl je langzaam inademt en uitademt. Dit kan je helpen om in het moment te komen en je bewustzijn te vergroten.
 3. Zelfreflectie: Neem elke dag een moment om te reflecteren op je gedachten, gevoelens en gedragingen. Schrijf in een dagboek en stel jezelf vragen zoals: Wat dacht ik vandaag, welke dominerende gedachten kwamen er voorbij? Wil ik deze gedachten of kies welke gedachten jij wel wilt denken. Vanuit daar kun je affirmaties maken en deze elke dag herhalen tijdens je dagelijkse routine.
 4. Dankbaarheid: Begin de ochtend altijd met het noteren van 10 punten waar jij dankbaar voor bent. Voel dit in plaats van op te sommen vanuit je mind. Waar ben ik nu dankbaar voor? Lees dit nog even in voordat je gaat slapen en de kans is zeer groot dat je met die dankbare staat van zijn weer opstaat.
 5. Lichaamsbewustzijn: Breng elke ochtend de aandacht naar je lichaam en voel hoe je aanvoelt. Scan langzaam door je lichaam van top tot teen en merk eventuele spanningen, sensaties of emoties op. Dit kan je helpen om je bewust te worden van eventuele spanningen en stress in je lichaam. Vanuit daar kun je je aandacht erop gaan richten wat jouw lichaam je aangeeft. Body en mind staan met elkaar in verbinding, dus je lichaam geeft jou precies de signalen waar je aan mag werken.
 6. Natuurwandeling: Rust en stilte heb je nodig om jezelf beter te begrijpen en te leren kennen. Maak alleen een wandeling in de natuur, trek je wat vaker terug en richt je aandacht op jezelf. Als je gaat wandelen adviseer ik je om naar geluiden te luisteren. Dit kan je helpen om in het moment te komen en je bewustzijn te vergroten.

 

Ik hoop dat je hier mee verder kunt en wees vooral lief en geduldig met jezelf als iets niet direct lukt. Stap voor stap groei je naar een hoger bewustzijn. Wel gaat het gemakkelijker en sneller als je hulp vraagt, want zelf zie je jouw blinde vlekken en patronen niet altijd en nogmaals, daar kun je heel goed het 30 minuten gratis inzichten gesprek voor inzetten. Ik help je met alle liefde verder.

Meer blogs

Hoe versterk je jouw intuïtie?

Hoe versterk je jouw intuïtiegevoel?  Je kunt voor deze vraag het hele internet afzoeken en je krijgt absoluut goede resultaten. Wel vind ik dat dit

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.