Op deze manier bereik je een sterke verbinding met jezelf

Hoe bereik je een sterke verbinding met jezelf om intens geluk te voelen?  

In dit artikel deel ik met je hoe je een sterke verbinding maakt met jezelf om je kalmer, blijer, geduldiger, liefdevoller en bijvoorbeeld energieker te voelen. Ook deel ik met je welke symptomen er optreden als je de verbinding met jezelf niet of niet volledig hebt. Volledige en een stabiele verbinding met jezelf en het universum noem ik union (eenheid). Leven vanuit ziel in plaats van een ego bewustzijn. Ik hoop dat je inspiratie haalt uit dit artikel en dat je met de geboden tips aan de slag gaat.

Welke symptomen zijn er als je niet volledig in verbinding staat met jezelf?

Laat ik er eerst mee beginnen dat ik je Authentieke Zelf bedoel als ik over ‘jezelf’ praat. De echte versie van jou, onder die laagjes en maskers. Wie jij bent in de essentie, in de kern: je Authentieke zelf. Dat is dus op zielsniveau en vanuit een eenheidsbewustzijn en dan heeft je ego niet de regie over je mind, maar je hart en ziel wel.

Als je niet (volledig) in verbinding staat met jezelf dan kun je dit herkennen aan onderstaande voorbeelden;

 • Ongeduldig en een onrustig gevoel
 • Teleurgesteld raken door verwachtingen
 • Controle willen hebben, zoals veel ‘doen’ vanuit mannelijke energie
 • Onzeker, gefrustreerd, boos, schuld of andere lage energie/emoties
 • Je ervaart het leven zwaar
 • Perfectionistisch
 • Geïrriteerd worden door andere mensen
 • Met tegenzin je bed uit komen en eerst 6 keer snoozen
 • Lage energie gedurende de dag, je voelt geen bruisende energie en zin
 • Je twijfelt veel, je vindt het lastig om zelfstandig beslissingen te maken
 • Niet voor jezelf kiezen, maar je laten leiden door wat anderen belangrijk vinden
 • Denken dat je alleen over blijft, je voelt je eenzaam
 • Er vanuit gaan dat dit leven voor altijd zo zal blijven, dat het geluk niet voor jou is weggelegd
 • Gesloten hart, dat ervaar je als veiliger
 • Bewijsdrang
 • Je hebt geen idee waar je nou echt blij van wordt
 • Je durft geen stappen te zetten die goed voor jou zijn
 • Je blijft lang hangen in negatieve situaties
 • Workaholic
 • Pleasegedrag
 • Veel discussies of ruzies met anderen
 • Je blijft omgaan met mensen waar je negativiteit/lage energie door ervaart
 • Je voelt je niet gelukkig of (letterlijk) uit balans
 • Je ervaart veel fysieke klachten
 • Je voelt weinig levensvreugde, echt genieten doe je niet
 • Je let veel op wat anderen doen, je geeft vaak ook anderen de schuld
 • Je vindt het lastig om te ontspannen

 

Als je echt de verbinding met jezelf hebt, dan ben je ook pas echt authentiek.   

Je staat dan in je authentieke kracht en dat voelt heerlijk. Dit is wat mij betreft waar het leven over gaat: je mooiste leven zelf creëren vanuit je Authentieke Zelf. Dat is een proces en nee, ik geloof er niet in dat we elke dag stabiel in union kunnen zijn. Ja het kan uiteraard wel, zoals de verlichte meesters in India bijvoorbeeld, maar we zijn zo ego gedreven opgevoed dat dit wel erg lang oefenen is om een staat van verlichting te bereiken. Waar ik wel in geloof is dat we vanuit een staat van liefde, dankbaarheid en vrede kunnen leven. Dat weet ik, want dat punt heb ik zelf bereikt en daar werk ik met mijn klanten altijd naartoe, met succesvol resultaat. Het is een proces en ook ik groei nog meer en meer naar een diepere union/verbinding. Hoe meer ik mijn aandacht op mezelf richt hoe meer verbinding ik maak en stabiel ben in deze zielsenergie. Ik schiet ook nog wel in mijn ego en ja ik raak ook nog wel eens de verbinding met mijzelf kwijt, alleen wordt dit steeds minder en minder. Later in dit artikel leg ik uit wat je kunt doen om naar deze fijne verbinding met jezelf toe te werken.

Als je echt in verbinding met jezelf staat dan voel en herken jij enkele voorbeelden hieronder;

 • Je hebt een open hart
 • Je voelt veel liefde en compassie voor anderen.
 • Je bent geduldig
 • Je leeft in het hier en nu
 • Je geniet ook van de kleine dingen
 • Je voelt je rustig en kalm
 • Je voelt zingeving en voldoening
 • Je ervaart het leven als moeiteloos
 • Er is zingeving, je kent jezelf zo goed en je weet precies waar jij blij van wordt
 • Je geniet ervan om in solitude te zijn, je geeft je over aan tijd alleen met jezelf.
 • Je ziet het leven als een groeipad en je hebt je ogen open wat het leven je aanreikt als lessen
 • Je bent makkelijk in staat om te vergeven
 • Je weet heel goed wat je wilt en waar jij blij van wordt. Dat heeft prioriteit voor jou.
 • Je geeft je partner ook alle ruimte om te doen waar hij/zij blij van wordt.
 • Je ervaart geen discussies, je communiceert vanuit liefde
 • Je geniet van de natuur
 • Je hebt geen verwachtingen van anderen
 • Je bent een waarnemer in het leven en je snapt welke lessen jou aangereikt worden
 • Je hebt lef, je durft zelfverzekerd stappen te maken die goed zijn voor jou
 • Je accepteert het leven zoals het is
 • Je kiest elke dag opnieuw voor verbinding en je zet jezelf op nummer 1
 • Je respecteert iedereen zijn of haar mening
 • Je helpt anderen onbaatzuchtig
 • Je geeft altijd liefdevol je grenzen aan
 • Je voelt je één met alles en het Universum
 • Je geeft prioriteit aan zelfzorg
 • Je voelt je tevreden, maar je gunt jezelf het beste en meer overvloed
 • Je voelt veel blije positieve emoties, je elimineert alles dat negatief is

 

Liefde is de oplossing voor alles!

Een liefdevolle verbinding met jezelf en met anderen is wat mij betreft de oplossing voor alles. Een geopend hart zorgt ervoor dat je levensenergie veel meer stroomt. Vaak sluiten we ons hart (onbewust) vanuit een beschermingsmechanisme en voelen we minder. Als je meer liefde gaat ontwikkelen kom je in een hoger bewustzijn en energiefrequentie. Je mindset / jouw paradigma’s hebben invloed op jouw gedachten. Jouw gedachten zorgen voor jouw emoties/gevoelens en die resulteren weer in de acties die jij neemt of juist niet neemt. Jouw gedachten zorgen dus voor de resultaten in je leven. Okay, lees dit nog maar eens opnieuw om je daar extra bewust van te zijn. Jij hebt de regie over je gedachten, je emoties en dus resultaten. Focus je op je mindset en dan gaat manifesteren zoveel gemakkelijker, want dan staan belemmerende overtuigingen jou niet in de weg.

Hoe wil jij je voelen? Alles begint met het maken van een beslissing. Alles is een keuze. Ga je voor het lijstje vanuit union/verbinding met jezelf of kies je ervoor om uit (volledige) verbinding te zijn met je Authentieke Zelf? Beide is natuurlijk helemaal goed, er is geen goed of fout. De keuze is aan jou. Ik vermoed dat jij natuurlijk ook liever voor blije emoties gaat, maar mogelijk heb je nog geen idee hoe je dat kunt bereiken. Ik help je graag op weg met wat ideeën:

 • Mediteren. Focus je elke dag op je lichaam. Kies voornamelijk meditaties om je te gronden.
 • Ontdek je triggers. Welke voel je, analyseer, wees je er van bewust en begrijp wat de triggers jouw innerlijk kind je willen vertellen.
 • Journalen en je gedachten observeren werkt ook erg goed om de aandacht op jezelf te houden.

Ik reik je ook wat affirmaties en andere tips aan. Als je nog niet zo zelfstandig en gedisciplineerd bent dan adviseer ik je om hulp te vragen, ik begeleid je met alle liefde. Je kunt altijd even een gratis inzichten gesprek met mij inplannen via de knop onderaan deze pagina. We leren elkaar iets beter kennen in dat gesprek en we bespreken met welk aanbod ik jou kan helpen naar jouw union en mooiste leven.

 

Ik heb een aantal affirmaties voor je gemaakt als je kiest voor jouw union. De verbinding met jezelf op zielsniveau is echt een fijne staat van zijn en dat gun in je; 

Door affirmaties te herhalen gaat dit je systeem in en ga jij hierin geloven. Je oude negatieve gedachten verzachten of verdwijnen zelfs helemaal. Dit is om je te inspireren, maar pas dit vooral aan naar jouw specifieke situatie.

 1. Ik kies elke dag opnieuw voor licht en liefde en de verbinding met mijzelf
 2. Ik zie mezelf, ik ben wie ik ben en dat is goed genoeg
 3. Ik ben liefde, ik ben lief voor mezelf en voor anderen
 4. Iedereen is gelijk, we zijn allemaal 1 en ik accepteer iedereen zijn of haar mening
 5. Ik leef mijn gelukkige mooie leven en voel blijdschap, rust en liefde
 6. Ik kies elke dag voor mezelf, mijn geluk en ik pak altijd alles aan om dat te bereiken
 7. Ik geef nooit anderen de schuld, ik richt alle aandacht op mij en mijn binnenwereld
 8. Ik geniet intens en bewust
 9. Ik ben liefde en ik geef altijd liefdevol mijn grenzen aan
 10. Ik zorg altijd goed voor mezelf, elke dag kies ik opnieuw voor zelfliefde
 11. Ik laat mij helpen want ik hoef het niet alleen meer te doen
 12. Ik ben geduldig, want ik ben precies waar ik moet zijn
 13. Ik ben geduldig, want dat is de grootste vorm van zelfliefde
 14. Ik richt mijn aandacht altijd op mijzelf, ik ben zelf de sleutel naar mijn geluk
 15. Alles wat op mijn pad komt is bedoelt om mij wat te leren en mijn ogen zijn elke dag bewust open
 16. Ik heb alleen maar ruimte voor positiviteit in mijn hoofd en leven
 17. Mijn doel is mijn union en niets of niemand staat mij in de weg. Ik kies voor mezelf
 18. Mijn hart is open en ik toon (zelf)compassie, ik ben en voel liefde
 19. Ik trek magnetisch de mooiste en meest liefdevolle mensen aan door mijn liefdevolle geopende hart
 20. Ik kies voor vertrouwen en ik durf stappen te maken, ik volg mijn gevoel
 21. Ik ben liefde, ik ben geld en ik ben energie. Ik ben overvloed.
 22. Ik ben de creator van mijn eigen leven, alles is mogelijk en ik zet elke dag een stap om mijn droomleven te creëren!

 

Haal eruit welke je fijn vindt en start. Herhaal elke ochtend en avond. Mogelijk geloof je nog niet in de affirmatie, maar herhaling is key! Voel alsof het al wel jouw werkelijkheid is. Al kies je 1 affirmatie per dag, dat is meer dan niets. Uiteraard wordt het nog gemakkelijker en sneller om je mind te her programmeren met alles waar je in wil geloven als jij je laat helpen om jouw paradigma’s te ontleden. Ik ben er voor je.

Daarnaast kun je ook elke week je aandacht richten op een datenight met jezelf (en/of je partner/kind). Kies een avond waar jij je telefoon weg doet, een avond waar jij lekker aan de slag gaat met jouw persoonlijke ontwikkeling, een avond waarin je bewust in het moment gaat leven en alleen met jezelf en jouw (dominerende) gedachten aan de slag gaat. Kies iets waar jij blij van wordt, zoals mogelijk even lekker koken en geniet bewust van die avond en elk moment. Je gaat opmerken, naarmate je dit elke week doet, welke positieve verschillen er gaan ontstaan.

Je kunt je liefdevolle proces ook ondersteunen door dōTERRA olie geranium in te zetten. Je smeert dit elke dag op je hart. Dit is een prachtige olie dat jou ondersteunt in je proces om meer verbinding te maken met je hart en om meer liefde te voelen. Dit herstelt ook een gebroken hart en heeft een heerlijke bloemengeur. Ook kun je Frankincense inzetten om de negativiteit te elimineren en bijvoorbeeld Cassia om je zelfverzekerder te voelen. Deze producten vind je bij mijn online aanbod onder dōTERRA olie. Als je meer suggesties wilt dan kun je ook altijd een gratis adviesgesprek inplannen via onderstaande knop.

 

De verbinding met jezelf is dus mega belangrijk om je intens gelukkig te voelen en je mooiste leven zelf te creëren.  

Als jij je hart gaat open stellen ga je zoveel liefde voelen dat jij je nu nog niet kunt voorstellen hoe fijn dat voelt. Zo mooi en zo warm. Weet dat je proces naar union met opwaartse en neerwaartse bewegingen gaat. Dat is de spirituele wetmatigheid van ritme. Geef je ook over aan die momenten. Zelf zie ik die momenten altijd als ‘examen’ voordat je naar het volgende level kunt gaan. Gun jezelf tijd en groei, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Rome werd eerst zelfs afgebroken voordat het weer prachtig opgebouwd was.

“Ruin is a gift, ruin is the road to transformation”- Eat, Pray, Love

 

 

Meer blogs

Hoe versterk je jouw intuïtie?

Hoe versterk je jouw intuïtiegevoel?  Je kunt voor deze vraag het hele internet afzoeken en je krijgt absoluut goede resultaten. Wel vind ik dat dit

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.