Powervrouwen die niet gelukkig zijn hebben teveel mannelijke energie

Powervrouwen die niet gelukkig zijn hebben teveel mannelijke energie.

Als eerste deel ik met je hoe ik powervrouwen ervaar die niet gelukkig zijn. Dit zijn grotendeels mijn klanten en er zijn behoorlijk wat overeenkomsten. Powervrouwen zijn erg daadkrachtig, slaan zich overal doorheen, niet lullen maar poetsen mentaliteit, het zijn sterke vrouwen die veel meegemaakt hebben en altijd wel lijken door te knallen en alles aan te kunnen. Ze zetten overal hun ‘klauwen’ in en daardoor fixen ze alles wel, behalve zichzelf. Ik help powervrouwen, omdat ze nu wel bewezen hebbe dat ze hun ‘mannetje’ kunnen staan en het is nu tijd om uit die overlevingsmodus te stappen en ‘gewoon gelukkig’ te zijn. In dit artikel lees je meer over powervrouwen en waarin zij zichzelf tekort doen. Daarnaast deel ik met je wat mannelijke en vrouwelijke energie is en waarom dit zo belangrijk is voor powervrouwen om dit in balans te brengen met hun mannelijke energie om gelukkiger te zijn.

Waarom blijven powervrouwen maar door blijven knallen?

Over het algemeen is er zoveel gebeurd dat ze eigenlijk gevoeld hebben dat ze geen keus hadden. Een scheiding, uitdagingen met een kind, een burn-out of welke uitdagende situaties er ook maar zijn geweest. Niet lullen maar poetsen, gewoon doorgaan en niet piepen zijn enkele gedachten die vaak bij powervrouwen voorkomen. Het heeft uiteraard met een stukje opvoeding te maken, want als er opvoeders in het spel waren die ook die mentaliteit hadden dan is dat gedrag geconditioneerd overgenomen. Als je bijvoorbeeld vroeger moest huilen omdat je viel zei mogelijk een opvoeder tegen je ‘joh kom op, niks aan de hand en weer door’ of niet huilen, het valt wel mee. Zo simpel kan een bepaalde conditionering zijn ontstaan, waardoor jij je niet gezien en gehoord voelde of nu het idee hebt dat je niet moet piepen, maar gewoon door moet gaan. Niks te nadelen van je opvoeders uiteraard. Vandaag de dag zijn we veel bewuster bezig met mindset, maar vroeger deden ook je opvoeder wat hun geleerd is en wisten niet beter.

Wat is mannelijke en vrouwelijke energie?

Net als Yin/Yang dient onze energie in balans te zijn om prettig te kunnen functioneren en ons gelukkig te voelen. Mannen en vrouwen hebben beide zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Enkele voorbeelden van mannelijke energie zijn: doelgerichtheid, daadkracht, beschermend, analyseren/probleemoplossend, zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en logica bij het nemen van belangrijke beslissingen. Vrouwelijke energie omvat bijvoorbeeld het empathisch vermogen, intuïtiegevoel, zorgzaamheid, creatief vermogen, het uiten van emoties, samenwerken, naar binnen keren en verbondenheid met bijvoorbeeld de natuur of het creëren van harmonie in relaties.

Hoe komt de powervrouw dan in balans om gelukkiger te worden?

Zoals ik de powervrouw omschreef bevat dit dus veel mannelijke energie, er is wel vrouwelijke energie aanwezig alleen niet in balans. De mannelijke energie overheerst en dat houdt een keer op, dat houdt niemand vol. Ze mag dus veel liever voor zichzelf worden door bijvoorbeeld meer rust te pakken, hulp te vragen, iets minder empathisch maar iets ‘egoïstischer’ worden. Ze mag meer naar binnen keren om meer haar intuïtiegevoel te kunnen voelen en daar vooral gehoor aan te geven. Kortom iets minder mannelijke energie en iets meer vrouwelijke.

Ben jij die powervrouw nog die niet gelukkig is?

Het is een proces en dat ermee begint om meer voor Jezelf te kiezen, door naar je gevoel te luisteren en te helen. Je oude neurologisch netwerk in je mindset dient een reset te krijgen door bijvoorbeeld met affirmaties aan de slag te gaan. Je mag alle liefde aan jezelf gaan geven en je te richten op je helingsproces om je los te maken van je verleden en te genieten van jouw authentieke Zelf. Dat is een reis, dat is dus een proces maar start vandaag, want jij verdient het echt om gelukkig te zijn.


Ik help je met alle liefde, want ik was die powervrouw ook. Ik heb mij jarenlang gefrustreerd, verdrietig, overbelast en eenzaam gevoeld. Ik besloot om mijn leven 180 graden om te draaien en ik wilde een lichter en gelukkiger leven, mijn mooiste leven en dat heb ik bereikt. 

In mijn e-book deel ik het bewezen 5 stappenplan met je!

 

 

Meer blogs

Hoe los je verlatingsangst op?

Hoe los je verlatingsangst op?  Verlatingsangst is een toestand waarin je bang bent om in de steek te worden gelaten door je partner, je vriendinnen

Wat is heling?

Wat is heling en waarom is het zo belangrijk? Heling gaat over genezing, herstellen van je evenwicht in verschillende aspecten van je diverse lichamen, zoals

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

De schrijver en waar deze inzichten vandaan komen

Ik ben Melanie Dukel

In 20 jaar leiderschap en mijn privéleven heb ik ook jarenlang gestruggled en dat gun ik jou niet. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt. 

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?
Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.