Waarom het zo belangrijk is voor jouw geluk om je authentieke Zelf te ontdekken

Waarom is het zo belangrijk om je authentieke Zelf te ontdekken?

Je authentieke Zelf gaat over de REAL YOU, jouw ware zelf. Wie jij in de kern bent zonder verwachtingen van anderen, conditioneringen, overtuigingen die jou aangeleerd zijn en ‘maskers’ die jij mogelijk ontwikkeld hebt om te laten zien aan de buitenwereld. Het is de diepere essentie van jouw waarden, persoonlijkheid, overtuigingen en diepste verlangens. In de zoektocht naar je Authentieke Zelf streef je naar het ontdekken wie jij echt bent, wat jij voelt en wat jou echt zelf wil halen uit het leven. Je mag jezelf bevrijden van belemmerde overtuigingen en verwachtingen die jou beïnvloedt hebben in plaats van het volgen van je innerlijke stem en intuïtie. In dit artikel lees je meer over belangrijke elementen om je authentieke Zelf te ontdekken.

Deze 6 elementen van je authentieke Zelf zijn; 

  • Zelfbewustzijn: alles begint met bewustwording. Dat is het vermogen om je eigen gedachten, gevoelens, reacties en motivaties te begrijpen zonder zelfoordeel.
  • Zelfexpressie: dit betreft het vermogen om jezelf uit te drukken op een manier dat goed voelt bij jouw gevoelens en ideeën, zonder angst voor afwijzing.
  • Waarden en overtuigingen: je authentieke Zelf wordt vaak weerspiegeld in kernwaarden en overtuigingen die jij echt belangrijk vindt. Dat voel je met elke cel in je lijf.
  • Integriteit: handelen in overeenstemming met je innerlijke overtuigingen, zelfs als het moeilijk is of anderen een andere richting aangeven blijf jij bij jeZelf en jouw standpunt.
  • Zelfacceptatie: het volledig accepteren van jezelf inclusief je imperfecties.
  • Persoonlijke groei: je streeft continu naar groei en ontwikkeling op basis van jouw eigen verlangens en doelen en niet op basis van de verwachtingen van anderen.

 Hoe start je met de zoektocht naar je authentieke Zelf?

Alles begint met bewustwording. Bewust even stil staan en de aandacht volledig op jezelf richten. Hoe voel je lijf aan, welke fysieke klachten heb je, welke emoties en sensaties voel jij in bepaalde situaties, waardoor wordt jij getriggerd of van welke mensen word jij niet blij en waarom niet? Je kunt ermee beginnen om dit allemaal in kaart te brengen en je gedachten te noteren welke jou niet meer dienen. Stap voor stap wordt jou meer duidelijk en ontdek jij meer over jouw mindset en sociale druk en verwachtingen van anderen.

Hoe en wat voel jij je als je leeft vanuit je ziel / authentieke zelf? 

Liefdevol, kalm, in verbinding met jezelf en het universum, vertrouwen, acceptatie, je kunt makkelijk loslaten, je bent tevreden, er is rust, harmonie, je hebt geduld, je leeft in het moment, je hebt compassie voor anderen en jezelf en je houdt onvoorwaardelijk van jezelf en zo sta ga jij ook met je relatie(s) om.

Wat kun je allemaal doen om je authentieke Zelf te vinden?

Als je je aandacht volledig op jezelf richt vergroot jij jouw introspectie, zelfbewustwording en zelfreflectie. Hoogstwaarschijnlijk ervaar je nog veel belemmerende overtuigingen of conditioneringen die niet bij JOU horen. Je kunt ermee beginnen om je op je mindset te richten en gedachten gaan ontwikkelen waar jij wel blij van wordt of waar jij wel in wil gaan geloven, door bijvoorbeeld affirmaties. Daarnaast mag je gaan helen (zie ook mijn andere blog over heling) om het proces van genezing aan te pakken en evenwichtig balans te vinden. Dat bevordert optimale levenskwaliteit, want je ‘draagt’ je verleden dan niet meer met je mee en daardoor voel jij je lichter en kom je meer in verbinding met jeZelf te staan om meer te horen wie jij echt in de kern bent.

Heb je hulp nodig om je volgende stap te bepalen? Neem gerust contact met mij op via onderstaande knop om in een gratis 30 minuten analysegesprek om enkele gratis tips en oefeningen te ontvangen om direct mee aan de slag te gaan.

Meer blogs

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.