Waarom onvoorwaardelijke zelfliefde zo belangrijk is om écht gelukkig te zijn

Onvoorwaardelijke zelfliefde is zo belangrijk en toch geven maar weinig vrouwen dit zichzelf 

Als ik het over onvoorwaardelijke zelfliefde heb dan is het eerst belangrijk dat ik toelicht wat ik daaronder versta, aangezien ik merk dat veel vrouwen denken dat zelfliefde over iets heel anders gaat. Er wordt vaak gedacht dat zelfliefde over een dagje sauna gaat, jezelf een massage gunnen, een dagje shoppen en een super mooie tas voor jezelf kopen of lekker sporten om uit je hoofd te komen. Absoluut waar, dit is heerlijk en mag je jezelf ook echt gunnen alleen gaat onvoorwaardelijke liefde wat mij betreft verder dan dat.

In dit artikel ga ik met je delen wat ik onder onvoorwaardelijke zelfliefde versta en deel ik met je waarom ik heb gemerkt dat het zo belangrijk is om te integreren in je dagelijks leven. In dit artikel lees je ook enkele concrete voorbeelden om mee aan de slag te gaan.

Er zijn maar weinig vrouwen die echt onvoorwaardelijke zelfliefde kiezen

Als eerste deel ik met je wat mij opvalt. Veel vrouwen met wie ik werk zijn van die echte powervrouwen. Staan hun mannetje wel, fixen alles en gaan vooral door. Ze laten zich niet snel gek maken en zijn echte doener, aanpakkers. Ze doen veel voor anderen en zetten zichzelf niet altijd op de eerste plaats. Er wordt zelfs vaak gedacht dat als zij anderen blij en gelukkig maken dat zij dat dan ook zijn. Ze pleasen in (liefdes) relaties, ze geven meer dan ze terugkrijgen en raken daardoor vaak teleurgesteld. Ze zijn erg op zoek naar zingeving en voldoening elke dag en raken snel gefrustreerd als het niet loopt zoals zij dat willen. Herken jij dat ook in jezelf?

Dat betekent dat je primaire energie mannelijk is en niet ‘weet’ hoe je meer vrouwelijke energie kunt integreren om een evenwichtig en gelukkig leven vanuit balans te leiden. Je doet hoogstwaarschijnlijk veel te veel alleen, je bent kritisch, verwachtingsvol, je wilt het perfect doen of je moet überhaupt veel van jezelf. Je denkt en praat niet altijd even goed over jezelf en dat alles valt zeker niet onder onvoorwaardelijke zelfliefde.

Wat is onvoorwaardelijke zelfliefde dan wel?

Dit gaat over jezelf het allerbeste te gunnen. ALLES. Dat begint met mindset en voor jezelf te kiezen dat jij vanaf NU jezelf het beste gaat gunnen en daar dus ook alles voor gaat aangrijpen. Veelal zetten vrouwen welke stappen in persoonlijke ontwikkeling, maar grijpen niet alles aan uit angst voor geldtekorten, tijdgebrek of andere ‘redenen’ die zij zichzelf aanpraten om maar niet volledig door te pakken. Vaak schuilt er (onbewust) een diepgewortelde overtuiging dat zij het niet waard zijn om liefde te ontvangen.

Onvoorwaardelijke zelfliefde gaat over ECHT je grenzen aangeven en dat betekent alles uit te spreken wat je voelt. Onvoorwaardelijke zelfliefde gaat over jezelf 100% accepteren dat je goed genoeg bent. Onvoorwaardelijke liefde gaat over echt lief zijn voor jezelf, voor je lichaam en voor je mind. Dat betekent dus niet negatief over jezelf praten en jezelf 100% accepteren en dus ook je fysieke uiterlijk prachtig vinden. Onvoorwaardelijke zelfliefde gaat over alle negativiteit elimineren omdat jij jezelf het beste gunt en dat betekent dus in sommige situaties dat je afscheid neemt van mensen of een werkgever waar je echt niet gelukkig van wordt na verloop van tijd.

Onvoorwaardelijke zelfliefde gaat over heling, je wilt je verlossen van alle opgeslagen (mini) trauma’s in je lichamen (zie blog heling) en je gaat investeringen maken door hiermee aan de slag te gaan. Onvoorwaardelijke zelfliefde gaat over lief voor jezelf zijn, dus dat betekent ook dat je niet boos op jezelf wordt als je een fout maakt of als je even somber of verdrietig bent dat je direct heel negatief over jezelf gaat praten/denken. Onvoorwaardelijke zelfliefde gaat over samenwerken en dus hulp vraagt om het beste uit jezelf en je leven te halen. Onvoorwaardelijke zelfliefde gaat over bewustwording en elke dag opnieuw voor jezelf kiezen en blijven reflecteren hoe het met je gaat en hoe jij je dus voelt, je gaat je dus meer richten op je binnenwereld.

Onvoorwaardelijke liefde leeft vanuit compassie, want daardoor voel je veel meer liefde in je hart. Onvoorwaardelijke zelfliefde gaat over voor jezelf zorgen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Lees hieronder verder wat het je oplevert als je meer onvoorwaardelijke zelfliefde gaat integreren in je dagelijks leven en dat begint ermee dat je dus KIEST voor jezelf dat jij alleen nog maar jezelf het allerbeste gunt.

Dit levert onvoorwaardelijke zelfliefde je op en dat mag jij jezelf gaan gunnen om intens gelukkig te zijn.   

Verbinding met jezelf, vergeving, vredig, vertrouwen, overgave, acceptatie, loslaten, tevredenheid, rust, harmonie, liefdevol, compassie voor anderen en jezelf, leven in het NU, balans tussen geven en ontvangen. Dit is leven vanuit je ziel in plaats vanuit je ego. Dat is echt niet zo gemakkelijk als het klinkt. Het is een proces en daar heb je hulp bij nodig. Ik bied een gratis 30 minuten coach call aan. Hier wordt niet altijd gebruik van gemaakt, omdat men denkt dat ik dan gelijk iets van iemand wil vanuit het oogpunt ‘voor wat hoort wat’ en dat is niet het geval. Je kunt dit gratis inplannen en ik heb geen verwachtingen.

Als je echt jezelf het beste gunt dan plan je dit gewoon in, want alle beetjes helpen en vanuit daar weet jij wat je volgende stap is om naar onvoorwaardelijke zelfliefde toe te werken.

Meer blogs

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.