Wat geeft jou zingeving en voldoening?

Ook jij hebt zingeving nodig om je blijer, nuttiger en gelukkiger te voelen. Wat geeft jou zingeving en voldoening?    

Ik geloof erin dat iedereen zingeving nodig heeft om zich echt intens gelukkig te voelen. Zingeving gaat verder dan enkel het nastreven van geluk; het gaat ook over het vinden van diepere betekenis en vervulling, zelfs in moeilijke tijden. Zingeving heeft niet zozeer alleen met je werk te maken, al kan dit wel een behoorlijk verschil maken. Om een evenwichtig en gelukkig leven te leiden dien je zingeving te ervaren op zowel zakelijk als privévlak. Een belangrijk aspect om meer zingeving te integreren in je leven is dat je echt je authentieke zelf ontdekt. Wie ben jij in de essentie? Wat is jouw doel in het leven? Wat hoort er echt bij jou, zodat jij je nuttig en voldaan voelt gedurende de dag. In dit artikel deel ik met je hoe je erachter komt wat jou zingeving oplevert en reik ik je tips aan om te ontdekken wat jou daar nu nog voor in de weg staat. 

Welke symptomen/redenen zijn er als je geen zingeving voelt?

Als je niet (volledig) in verbinding staat met jezelf en jij geen zingeving ervaart in je leven kunnen dit mogelijk enkele redenen/symptomen zijn;

 • Je snoozed 6 keer, je hebt geen zin om je bed uit te komen.
 • Lage energie gedurende de dag, je voelt geen bruisende energie of motivatie
 • Je leeft gewoon je leven, je dagen zijn vlak in emoties en je geniet niet echt van je dagen.
 • Gevoelsmatig geef jij je leven een 6, maar je voelt wel dat er meer uit het leven en je dagen te halen valt.
 • Je voelt je niet nuttig, je voelt dat je niet stroomt en niet volledig gelukkig bent.
 • Je doet veel te veel tegen je zin.
 • Je voelt dat dit werk niet helemaal bij je past, maar tja wat moet je dan doen denk je regelmatig.
 • Je ervaart het leven als saai. Je verlangt naar meer levensvreugde.
 • Je krijgt geen energie meer van bepaalde vriendinnen en de activiteiten die jullie ondernemen.
 • Je weet wel een paar dingen op te noemen wat je echt leuk vindt, maar je maakt daar geen of te weinig tijd voor vrij.
 • Je zit gevoelsmatig vast en je vraagt je af of je nou echt nog 40 jaar op deze manier moet leven.
 • Regelmatig vraag jij jezelf af ‘is dit het nou’?
 • Je hebt niets om naar uit te kijken, je hebt geen doelen of focus op jouw verlangens.
 • Je zit (uitgeput) in de avond op de bank, je hebt geen idee wat te doen en daardoor ga je maar weer Netflixen of op je telefoon scrollen.

 

Wat zijn mogelijke oorzaken waardoor jij niet weet wat jou zingeving biedt in het leven? 

Als eerste is het ontzettend belangrijk dat jij je authentieke zelf ontdekt. Dat je weet wie jij in de essentie bent onder die laagjes, maskers en paradigma’s. Dat je een goede verbinding hebt met jezelf en dus in je authentieke kracht staat. In mijn blog ‘hoe maak je een sterke verbinding met jezelf’ lees je daar meer over. Je hoeft niet per definitie spiritueel bewust te zijn om te ontdekken wat jou zingeving oplevert, sommige mensen ervaren ook al een diepe vorm van zingeving omdat zij al snel duidelijk hebben waar zij heel erg blij van worden en dit ook toepassen in hun leven. Voor mij was het wel nodig om echt laagjes en maskers af te trekken om mijn authentieke zelf te ontdekken. Ik had geen idee waar ik echt blij van werd, ik had geen idee wat voor werk erbij paste waar ik veel energie en voldoening uithaalde, ik had geen idee wat ik nou echt wilde. Ik zat vast in een sterk ego en ik heb eerst veel aan mijn mindset en heling gedaan. Ik had maar 1 doel en dat was intens gelukkig zijn en ik ben de reis naar mijn authentieke zelf gestart om te ontdekken wie ik in de kern ben en wat mijn missie/doel is. Ook voor jou kan het dus betekenen dat jij jezelf nog niet goed genoeg kent en dan mag dit jouw doel worden om mee aan de slag te gaan. Ik help je daar graag bij.

Ten tweede kan het zijn dat jij je gewoon maar laat leven door de dagen heen en jij helemaal niet bewust stilstaat bij jezelf. Je weet wel dat je jouw leven maar een gevoelsmatige 6 geeft, je weet dat je weinig energie hebt, je weet dat je iets mist in je leven en je realiseert je dat je steeds dezelfde gedachten ervaart van ‘is dit het nou’ en toch doe je er niets of te weinig mee. Alles begint met het maken van een beslissing: de keuze om voor jezelf te kiezen. Dat voel je dan met elke cel in je lijf en vanuit daar gaan er deuren open, dus HOE je dat gaat bereiken is stap 2.

Als derde ben je mogelijk (nog) niet bereid om in jezelf te investeren. Je kiest er of nog voor om zelfstandig te blijven aanmodderen, want ja je kunt het ook allemaal zelf wel denk jij, toch? Ook kan het zijn dat je wel verlangt naar verandering, maar niet weet hoe. Toch kies je er niet voor om je te laten helpen en geld te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Er is geen goed of fout, de vraag is meer; wat is het je waard? 

 

De reden waarom jij nog geen zingeving ervaart heeft dus grotendeels met jouw mindset te maken. 

Jouw gedachten bepalen de resultaten in je leven. Als jij je herkent in mijn bovenstaande teksten dan staat jouw mindset je dus behoorlijk in de weg van je geluk. Dat is logisch, je bent door alle jaren heen op een bepaalde manier gaan denken, voelen en doen. Met dit artikel hoop ik je wel bewuster te maken en als je dit artikel uitgelezen hebt is de keuze verder aan jou, dus ik adviseer je om er even bewust bij stil te staan en te beslissen wat jij jezelf gunt. 

Je mindset met deze belemmerende overtuigingen en conditioneringen staan jou dus nu nog in de weg van zingeving in je leven. Ik reik je enkele voorbeelden aan om dit toe te lichten;

 • Je werk geeft je geen energie, maar je denkt dat dit het is of dat je eigenlijk niet mag klagen met dat salaris. Je neemt genoegen met minder uit angst voor (geld) tekorten of wat er mogelijk in de toekomst zou kunnen gebeuren.
 • Je weet mogelijk al wel waar jij echt op AAN gaat en toch durf je bepaalde stappen niet te nemen of je hebt geen idee welke stappen je kunt zetten.
 • Je wilt heel graag anderen helpen, je hebt diepgang nodig, je wilt je nuttig voelen en toch ga jij er vanuit dat deze ideale baan niet bestaat.
 • Je wilt heel graag leuke dingen voor jezelf of met vriendinnen doen, maar je zet je man en kinderen op de eerste plek.
 • Je kiest ervoor om 2x per jaar op vakantie te gaan in plaats van dit geld te investeren in jouw geluk en ontwikkeling.
 • Je voelt je onzeker. Onzeker om voor jezelf te kiezen, onzeker over financiële tekorten of bijvoorbeeld onzeker of de volgende baan jou dan wel echt dat oplevert waar je naar verlangt.

 

Hoe voelt het dan wel als je zingeving ervaart?

 • Je wordt wakker en je voelt je in een fijne staat van zijn en je hebt zin om je bed uit te gaan.
 • Je voelt je gedreven en gemotiveerd gedurende de dag.
 • Je voelt je dankbaar, je bent blij
 • Je leeft bewust en geniet van elke dag en op mindere dagen voel jij vertrouwen dat het morgen weer beter zal zijn.
 • Je voelt dat je een doel hebt in je leven en dat levert positieve vibes op.
 • Je hebt meer energie. Hierdoor ben je meer in staat om te ondernemen wat je leuk vindt, zoals sporten, persoonlijke ontwikkeling oppakken,
 • Je voelt je zelfverzekerder, want je doet nu iets wat je erg leuk vindt en dat gaat je goed af.
 • Je voelt voldoening en succes, je bent aan het stromen.
 • Je voelt je blij, je geniet veel meer van het leven.

 

Wat kun je doen om te ontdekken wat jou zingeving oplevert?    

Stap 1) Kies er eerst bewust voor dat het ontdekken van zingeving vanaf nu jouw doel wordt en écht beslissen voel je met elke cel in je lijf. Als je niet bewust beslist is er nog geen intrinsieke motivatie, dus wat is daar de reden van?

Stap 2) Wat vind jou nou ECHT allemaal leuk en waar ga jij op AAN? Maak een lijstje waarbij tijd, geld of bijvoorbeeld een specifieke functie als belemmering niet bestaat. Als je niet weet waar jij op AAN gaat, dan is dat omdat jij nog teveel laagjes overtuigingen en conditioneringen hebt.  Je kent jezelf nog niet goed genoeg en dat is helemaal okay, geen oordeel. Kies er dan op dit moment voor wat jij leuk vindt.

Maak een lijstje voor werk en voor privé. Ik help je iets op weg met de volgende vragen;

Ben je met mensen of graag alleen? Heb je diepgang nodig? Wil je anderen helpen? Wil je meer de natuur in? Hou je van creatief bezig zijn? Ben je graag met dieren? Ben je op kantoor graag of veel buiten de deur? Waar ben jij goed in? Wat is belangrijk voor mij om elke dag/week te doen? Wat heb ik nodig? Wat wil ik? Als je het lastig vindt kun je ook eerst een lijstje maken wat: Wat wil ik NIET? Richt daar alleen niet je aandacht op, maar richt vooral je aandacht op alles wat jij graag wel wilt.

 Stap 3) Wat staat jou dan nu nog in de weg om zingeving dit te integreren in je leven? Ontdek je gedachten en onthoud dat alles kan, het is je mindset die jou nog tegenhoudt. Ook wil je mind weten HOE, maar jij kunt zelf je eigen leven manifesteren juist zonder HOE. Als je daar hulp bij nodig hebt dan ben ik er voor je.

Stap 4) Maak je affirmaties op basis van jouw belemmerende gedachten en herhaal dit elke dag om jouw belemmerende ego geen schijn van kans meer te geven.

Stap 5) Maak je 100 doelen lijstje. Wat zou je allemaal nog willen in dit leven? Kleine en grotere dingen en kies daar een paar van uit om direct mee aan de slag te gaan. Zet altijd een stap om jouw doelen te behalen.

Stap 6) Let’s go. Ga creëren. Dit is jouw leven en dat mag op jouw voorwaarden. Als je daar hulp bij nodig hebt help ik je met alle liefde.

 

Ja, je hebt zingeving nodig om naar een minimaal 9 leven te gaan met veel (hoge) positieve energie, om bewust te genieten, om voldoening te voelen. Ik snap heel goed als je het zelfstandig lastig vindt, mogelijk om überhaupt te starten of om dit vol te houden. Dagelijkse bewuste discipline is vereist ja, maar daarmee leer jij jezelf wel beter kennen, gaat je ego verzachten om ook daadwerkelijk jouw doelen te gaan realiseren. Ontwikkel een dagelijkse discipline voor jezelf. Als je hulp nodig hebt om echt gelukkig te zijn vanuit zingeving, voldoening en meer positieve gedachten, dan ben je welkom om een kennismakingsgesprek in te plannen.

 

 

 

Meer blogs

Hoe versterk je jouw intuïtie?

Hoe versterk je jouw intuïtiegevoel?  Je kunt voor deze vraag het hele internet afzoeken en je krijgt absoluut goede resultaten. Wel vind ik dat dit

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.