Wat is heling?

Wat is heling en waarom is het zo belangrijk?

Heling gaat over genezing, herstellen van je evenwicht in verschillende aspecten van je diverse lichamen, zoals fysieke gezondheid, mentale welzijn, emotioneel evenwicht en spirituele vervulling. Het doel van heling is om te herstellen van een staat van welzijn en het bevorderen van een optimale levenskwaliteit. In dit artikel lees je meer over alle holistische niveaus en leer je meer over de verschillende manieren van heling.  

Welke holistische niveaus zijn er waar heling mag plaatsvinden?

  • Fysieke lichaam en heling: herstellen van de gezondheid door (emotionele) verwondingen, ziekten of andere aandoeningen. Ik heb gemerkt dat je onderbewuste brein jou altijd laat zien hoe het met je gaat middels je fysieke lichaam. Enkele voorbeelden zijn; als jij teveel piekert kan er hoofdpijn ontstaan, als je rugpijn heb draag je nog teveel met je mee, als je keelpijn hebt spreek je niet alles uit, als je evenwicht stoornis hebt ben je energetisch uit balans, als je puistjes hebt moet er iets uit, als je een oogontsteking hebt mag je iets onder ogen komen of zien. Kijk dit aan, wees je er dus van bewust en er ontstaat een alchemistisch proces: heling. 
  • Mentale en emotionele lichaam en heling: emotionele en psychologische gezondheid na (mini) traumatische ervaringen, stress, angst of bijvoorbeeld depressie. Coaching is erg fijn om je te begeleiden bij oefeningen en het loslaten om je herstel te bevorderen. 
  • Energetisch lichaam en heling: er zijn energetische velden die ons lichaam doordringen en invloed hebben op alle holistische niveaus. Als dit uit balans is verstoort dit onze gezondheid. Je kunt diverse behandeling doen om in balans te komen of te zijn, zoals Reikie, acupunctuur, klankschalen massages, ceremonies of meditaties. 
  • Spirituele heling: Het proces om je geestelijke welzijn te bevorderen, zoals innerlijke rust, verbinding maken met je Hoger Zelf en iets dat groters is dan wij kunnen zien met onze basis zintuig. Je richt je op je innerlijke rust door bijvoorbeeld mindfulness oefeningen of meditatie. Dankbaarheid is zeer belangrijk om je geestelijke welzijn te bevorderen, het laat je meet zien en voelen wat je allemaal al hebt in plaats van te kijken naar alles dat er nog ontbreekt en daardoor ga jij je liefdevoller voelen. Hoe meer je verbonden bent met je zelf en vertrouwt dat het leven voor je werkt in plaats van tegen je des te meer rust je ervaart en meedeint op de golven van het leven. 
 

Welke manieren zijn er om te helen? 

Er zijn diverse manieren om te helen, waar de ene blokkade al verdwijnt door bewustwording hebben andere wonden diepere heling nodig. Schrijven, vergiffenis, energetische sessies zoals klankschalen, innerlijk kind meditaties of ademhalingssessies zijn enkele voorbeelden welke zeer effectief werken. Oefening baart kunst en je mag ook gaan ontdekken wat heel erg goed voor jou werkt en wat je prettig vindt om te doen.  

 

Hoe voel ik mij na heling? 

Door heling voel jij je lichter, vrij, kalmer. Zelfs letterlijk kan het zo zijn dat je lichaam andere vormen aanneemt en er gewichtsverlies ontstaat. Je laat letterlijk los. 

 

 

Om je op weg te helpen heb ik een kick-off werkboek voor je ontwikkeld om je dagelijkse structuur daarin te gaan vinden inclusief vele oefeningen en tips. Dit is een start om jouw mindset te resetten en er staan ook veel tips in om te helen op alle holistische niveaus om je (mini) trauma wonden op te lossen om naar een lichter en gelukkiger leven toe te werken.  

Klik op onderstaande foto om meer te lezen over mijn kick-off werkboek.

Meer blogs

Hoe los je verlatingsangst op?

Hoe los je verlatingsangst op?  Verlatingsangst is een toestand waarin je bang bent om in de steek te worden gelaten door je partner, je vriendinnen

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

De schrijver en waar deze inzichten vandaan komen

Ik ben Melanie Dukel

In 20 jaar leiderschap en mijn privéleven heb ik ook jarenlang gestruggled en dat gun ik jou niet. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt. 

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?
Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.