Dit is waarom snoozen geen zelfliefde is….

Je wekker 6 keer snoozen is geen zelfliefde  

Als je te weinig zingeving ervaart, te weinig positieve energie en levensvreugde dan is de kans groot dat jij meerdere malen snoozet voordat jij ’s ochtends je bed uitstapt. Eigenlijk snoozen al mijn klanten voordat ze met mij gaan werken, dus dit is veelal een van de eerste patronen die ik doorbreek met ze, want dit is alles behalve zelfliefde en het geeft totaal niet het resultaat waar ik naartoe werk. Door te snoozen zorg je juist voor een slecht begin van de dag. Je verlaagt in de ochtend al je energielevel en hierdoor is je productiviteit vele malen minder. Vervolgens wordt er veelal direct de mobiele telefoon gepakt. Zodra je op Instagram scrolled, een ongewenst appje leest of die werkmail ziet kan dit ook nog eens enorm je humeur bepalen. Nou, geen lekker begin van de dag en dat is veelal een voorbode hoe derest van je dag gaat verlopen.

 

In dit artikel deel ik nog iets meer achtergrond informatie met je zodat jij ook gaat begrijpen welk negatief effect snoozen op je heeft om dat patroon vervolgens gemakkelijk te doorbreken. Ook deel ik in dit artikel een alternatief met je waardoor je wel in de juiste energie, rust en flow stapt.

 

Dit is waarom snoozen echt een negatief effect op je heeft

Als jij je positiever, rustiger en weerbaarder wil voelen gedurende de dag dan adviseer ik je echt om per direct te stoppen met snoozen. Door te stoppen met snoozen ervaar je meer energie en productiviteit en hierdoor heb jij meer de regie over je emoties en doelen. Ik deel enkele consequenties met je welk negatief effect snoozen op je heeft;

  1. Verstoorde slaapcycli: Wanneer je snoozet, val je vaak weer in slaap voor een korte periode voordat het alarm weer afgaat. Deze extra slaap is meestal van lage kwaliteit en kan je slaapcyclus verstoren, waardoor je je nog slaperiger kunt voelen wanneer je uiteindelijk wakker wordt.
  2. Minder scherpe focus: Door herhaaldelijk te snoozen, verstoor je de natuurlijke ontwaakrespons van je lichaam. Hierdoor kan je langer nodig hebben om volledig alert en wakker te worden, wat je productiviteit kan verminderen.
  3. Vertraagd metabolisme: Snoozen kan ervoor zorgen dat je lichaam denkt dat het terug moet gaan naar de slaapmodus, waardoor je metabolisme kan vertragen. Dit kan invloed hebben op je energieniveau gedurende de dag.

 

Waar kies je voor? Een energieke productieve dag met veel meer blije emoties of een dag waar je te weinig energie hebt voor de werkdrukte en jij aan het einde van je dag mogelijk uitgeblust op de bank ploft? Je hebt elke dag opnieuw de mogelijkheid om keuzes te maken. Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven, dus ik hoop dat je die verantwoording ook neemt.

 

Na het snoozen ook nog eens direct op je mobiele telefoon kijken is dubbel op je energie verpesten. 

Je bezorgd jezelf gelijk al prikkels als je direct op je telefoon kijkt nadat jij wakker wordt. Niet alleen door de stralingen, maar ook omdat de kans aanwezig is dat jij dus direct iets ziet waar je niet vrolijk van wordt, zoals een mail van werk die je niet leuk vindt of je opent bijvoorbeeld Instagram en je ziet die irritante collega met haar stomme post. Op dat moment verlies je weer wat energie en mogelijk heeft het kijken op je telefoon er zelfs voor gezorgd dat je al geïrriteerd of chagrijnig bent. Dit is natuurlijk gegarandeerd geen lekker begin van je dag. Je batterij is al leger, voordat je überhaupt aan je werk begonnen bent. Tja tel uit je winst.

Kortom, hoewel snoozen misschien lekker en verleidelijk is, kan het uiteindelijk leiden tot verminderde productiviteit en minder blije emoties gedurende de dag, daarnaast kan het ook je slaapkwaliteit negatief beïnvloeden. Het is vaak beter om direct op te staan wanneer je wekker gaat. Je kunt uiteraard jezelf nog even de tijd gunnen om op een rustige manier wakker te worden, ik geef mijzelf even een minuut. Ik blijf nog even op mijn rug liggen, ik denk aan de dag en ik voel mij dankbaar. Dan stap ik mijn bed uit, zónder op mijn telefoon te kijken.

 

Ik ga nu met je delen wat een mooi en effectief alternatief voor je is om het snoozen en telefoongebruik te doorbreken.

 

Hoe kun je snoozen doorbreken? 

  1. Bewustwording. Allereerst door echt goed te door te laten dringen welke effecten het op je heeft, dus wees je hier bewust van en maak bewust de keuze om wel voor zelfliefde te kiezen.
  2. Bed opmaken. In plaats van te snoozen adviseer ik je om netjes je bed op te maken. Doe dit denkbeeldig als er nog iemand naast je ligt en verder wil slapen haha.
  3. Gordijnen openen. Ontvang direct buitenlicht, ondanks dat het mogelijk nog donker buiten is. Als er nog iemand anders in de kamer is dan pak je een andere kamer.
  4. Frisse lucht. Je doet het raam open, je ademt 3 keer diep in via de neus en uit via de mond.

 

That’s it. Doe dit in plaats van te snoozen en ik ben erg benieuwde welke gegarandeerde positieve resultaten jij ervaart.

 

Wil je, na het doorbreken van snoozen, echt gaan doorpakken naar meer positieve gevoelens?

Je gaat opmerken hoe gemakkelijk jij de controle hebt over je energie en daarmee vergroot jij je bewustzijn. Hoe meer jij gaat ontdekken over jezelf hoe meer jij de regie gaat hebben over je emoties, acties en resultaten. Het ontwikkelen van een dagelijkse routine waar jij gedisciplineerd bezig bent met je mindset, bewustzijn en doelen zorgt voor jouw gewenste resultaat. Elke ochtend ben jij het allerbelangrijkste met jouw dagelijkse routine en dan pas begint de dag. Dit is de basis die jij jezelf mag gunnen.

De factoren die in een dagelijkse routine thuishoren stem ik altijd per persoon af, want er dient wel een intrinsieke motivatie te zijn en het heeft dus bij je te passen om dit gedisciplineerd vol te houden. Wel zijn er een paar belangrijke aspecten die veelal bij iedereen in de dagelijkse routine aanwezig zijn, zoals ademhaling, stilte, affirmaties, dankbaarheid en je doelen/intenties.

Wil je weten welke dagelijkse routine goed bij jou past om naar jouw gewenste resultaat toe te werken? Hieronder kun je een gratis inzichtensessie inplannen en vanuit daar kun jij aan de slag!

Meer blogs

Hoe versterk je jouw intuïtie?

Hoe versterk je jouw intuïtiegevoel?  Je kunt voor deze vraag het hele internet afzoeken en je krijgt absoluut goede resultaten. Wel vind ik dat dit

Meld je hier aan voor de waardevolle nieuwsbrief.

Wie is de schrijver en waar komen haar inzichten vandaan?

Ik ben Melanie Dukel

Ik heb jarenlang gestruggled. Vaak had ik het gevoel dat ik moest 'overleven'. Ik voelde mij nooit echt blij of gelukkig voor langere tijd, ondanks dat ik eigenlijk alles goed voor elkaar had.  

Mijn mannelijke energie overheerste zolang ik mij kan herinneren : daadkracht, actie, gedrevenheid en presteren typeerde mij. Als ik ergens mijn ''klauwen' in zet dan behaal ik doelen, alleen werkte dat vroeger soms averechts. Vrouwelijke energie van rust, ontspanning, zelfliefde en compassie zat onder een dikke laag stof. Vaak was ik niet in balans raakte ik de verbinding met mijzelf kwijt.

Ik was het spuugzat en ik wilde mijn leven op MIJN manier, ik wilde 'gewoon' gelukkig zijn. Dat was toch niet zoveel gevraagd, maar elke keer zette ik positief mijn schouders er weer onder en toch viel ik na een paar maanden weer terug en leek alles mij weer tegen te zitten. Ik vond het leven soms te zwaar en in tijden dat alles wel goed leek te gaan vond ik het 'wel leuk', maar om nou te zeggen dat ik dolgelukkig was....nope. Na jaren BESLOOT ik met elke cel in mijn lijf om het roer 180 graden om te gooien.

Het begint er écht mee dat je 100% voor jezelf en jouw geluk kiest om vervolgens stap voor stap naar jouw geluk toe te werken. Wat verlang je, wat wil jij nou echt?

Ik ben erachter gekomen dat je alles kunt creëren waar je naar verlangt, alleen dien je wel je balans te vinden door enerzijds in de actiestand (mannelijke energie) te komen en bewust met jezelf aan de slag te gaan en anderzijds zelfliefde te ontwikkelen en te vertrouwen in overgave (vrouwelijke energie) dat OOK JIJ alles ontvangt waar jij gelukkig van wordt.  

Ik heb alles aangegrepen. Ik heb mij volledig op mijn innerlijk werk gericht, mijn eigen mindset gereset en geheeld van alle (onbewust) opgeslagen mini-trauma's. Ik heb een compleet nieuw leven voor mezelf gecreëerd. Ik ben van een 5-6 leven gegroeid naar een 9-10. Intens geluk is een gevoel dat ik vroeger niet gekend heb en nu ik weet hoe dit voelt gun ik dat iedereen. Ik heb zoveel ontdekt en studies gevolgd dat ik nu al mijn expertise in mijn business kan toepassen en mijn klanten hiermee begeleid naar hun geluk.